کد خبر 166744
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۹

کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مسمومیت‌های حاد که علایم آن‌ها زود نمایان می‌شود چندان مشکلی ایجاد نمی‌کنند. بزرگترین مشکل مسمومیت‌های مزمن است که در جامعه رو به افزایش هستند.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا،‌ اعظم شمشیری با تاکید بر این که علایم مسمومیت‌های مزمن دیر نمایان می‌شود و مشکلات زیادی ایجاد می‌کنند، اظهار کرد: این مسمومیت‌ها علایم خاصی ندارند و تا سال‌ها اثری از خود نشان نمی‌دهند و بعدها ممکن است موجب سرطان شوند.

این کارشناس تغذیه گفت: مهم‌ترین مسمومیت‌های غذایی ناشی از استافیلوکوک‌ها و غذاهای ناقل آنها هستند، البته غذاهای پخته‌ شده‌ای که مدتی در دمای محیط یا یخچال نگهداری شده و بدون گرم کردن استفاده می‌شوند نیز مسمومیت زیادی ایجاد می‌کنند.

وی افزود: باکتری‌ها در دمای یخچال نیز قابلیت رشد دارند و غذایی که دوباره مصرف می‌شود باید تا دمای 74 درجه سانتی‌گراد گرم شود درغیراین صورت ممکن است مسمومیت ایجاد کند. این گونه مسمومیت‌ها خود محدوده شونده هستند و پس از 24 ساعت بهبود می‌یابند و گاه خود فرد نیز متوجه مسمومیت نمی‌شود.

شمشیری تصریح کرد: همچنین اگر فردی که در تهیه شیرینی‌های تر دست دارد ناقل این باکتری باشد به راحتی می‌تواند موجب انتقال باکتری شود.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم، برخی افزودنی‌های شیمیایی غیرمجاز و داروهایی که درون گوشت‌ها استفاده می‌شود از موادی هستند که مسمومیت‌های مزمن ایجاد می‌کنند.

وی با بیان این که برخی مسمومیت‌ها اجتناب‌ناپذیر است، گفت: سرب به وضوح در هوا، خاک و محیط اطراف وجود دارد و بسیاری از خاک‌ها نیز حاوی کادمیوم هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس